8-14 Juli 2014

Sommer 2014

Sommer ferien (8-14 Juli 2014)
Deltagere:

Bo: fra 30 juni til ?
Lars & Lene: Besøg onsdag 2. juli
Inge, Beth og Mor: 8 - 9 Juli
Kresten & Lone: 11. juli til 18. juli
Jens: 14. juli til ?

  • Lægge lægter på taget.
  • Modtage vinduer
  • Lave lidt havearbejde

Så går dagene bare hurtige! Den ene dag tager den anden. Heldigvis godt vejr. Nogen gange er det bare for varmt. Den har været helt oppe på 28. grader. Så prøver jeg at lave lidt på taget om morgenen og igen sidst på dagen. Det er varmt på taget og al den kravlen op og ned gør benene trætte.

Inge, Elesbeth og Mor kom tirsdag og onsdag (8.-9. juli). Vældig hyggeligt at få besøg. Det var da også noget tid siden jeg sidst så min mor.


Første halvdel af forsiden

Lone og Kresten og Bersi ankom torsdag den 10. juli. Jeg har arbejdet hårde på taget og havde netop flyttet stilladset til det sidste stykke af taget.

Kresten gik straks i gang med at rydde op i forhaven. Buksbommen blev klippet ind. Stier blev genåbned og snebær buskene stod for skud. Jeg jagter dræbersnegle.

Et hurtigt smut til Tyskland efter slik og vand. Og underholdning med Bersi i alle pauser. Han nyder den store grund og løber noget frit omkring. Må dog i snor af og til. Lydigheden er ikke helt på plads endnu.

Vi måtte lige ind til Verner søndag aften for at sen VM finalen i fodbold 2014. Tyskland vandt 1-0 over Argentina.

Så er jeg ved at være færdig med anden halvdel. Nu er der lagt omkring 800 meter lægter og brugt 900 skruer. Men det er godt ud og den anden uge er endnu ikke færdig.

Så kom beslutningen om at kalde en træ fælder til. Erik fra Als Skovservice gav et bud på fældning og bortkørsel af flere træer. Jeg havde besluttet at jeg ville have mere lys ned i mellem husene, så derfor måtte de to mirabelle træer lade livet tilsammen med det gamle madæble træ. Yderligere et par træer trængte virkelig til fældning. Det store lærketræ i forhaven, som Bodil ruskede slemt i, same et grandtræ der er gået ud i baghaven.

Det er også et konstant spørgsmål om birketræet tæt ved huset skal fældes. Men de blev reddet i denne omgang fordi fældningen af de andre træer er en stor forandring så vi må lige se tiden an.

En ting er fældning, det tager blot 2-3 timer for alle disse træer, noget andet noget er oprydning.

Som sagt gik Erik i gang og Kresten og Lone fandt sig snart beskæftiget lørdag og søndag med at rydde op og slæbe til den store container Erik havde stillet op. Den blev fyldt to gange. Tilbage ligger der så bjerge af tykke grene og stammer der skal saves op, flækkes og stables væk. Her bliver vist noget for Jens og Kresten at arbejde med. Jens skulle komme mandag den 14. juli.


Så røg det gamle æbletræ.

Så røg mirabelletræerne

Så røg lærken

Oprydning

Containeren blev fyldt 2 gange

Mandag den 14. juli er også begyndelsen på anden halvdel af ferieprojektet: Lægning af tegltag. Mandag morgen ankom 11 tons tegl ( 3.680 stk) der blev læsset af på taget. Kranen var en 25 m kran og Kresten og jeg løftede bunter af 8 tegl af kranen og placerede dem over hele taget. Det tog 3.5 time. Vi er godt trætte ikke mindst pga. gårsdagens store slæberi med lærketræet. Vi gik lige ind og sov 2 timer inden vi hentede Jens på stationen.


Mandag 14 juli tagsten ankommer