1-7 Juli 2014

Sommer 2014

Sommer ferien (1-7 Juli 2014)
Deltagere:

Bo: fra 30 juni til ?
Lars & Lene: Besøg onsdag 2. juli
Inge, Beth og Mor: 8 - 9 Juli
Kresten & Lone: 11. juli til ?
Jens: 14. juli

  • Lægge lægter på taget.
  • Modtage vinduer
  • Lave lidt havearbejde

Mandag 30.Juni

Godt vejr. Sov længe. Jagtede edderkopper. Købte skruer i Bygma. Slog græs foran laden og i baghaven. Tog traileren frem.
Tog stilladset frem og stillede 6 meter i 3.5 meters arbejdshøjde. Hilste på Hardy der ejer to huse på Bagergyden som han lejer ud. Talte med Verner der er tidligere tømmer om opmåling af taget. Jeg begynder på bagsiden - ud mod haven.Lavede en skabelon "ko", dvs en lægte hvor afstandene er afsat for tagstenene.Nakke til nakke. Det kommer til at passe med 20 sten. Når jeg siger lægter siger Verner "latter". Når jeg taler om tagsten siger han "panner".
Når man skal lægge tagsten løber man ind i klassiske problemer. Du har højden fra tagfod op til kip og finder hurtigt ud af at der kan være 19.4 sten.0.4 sten hvad er det. Skal der være halve sten korter vi i Danmark altid den i top.Det viser sig hurtigt når man bevæger sig rundt på taget at der er flere hængepartier. Hængepartier er når vi har været forsænket og skal hjem, men skal have lukket taget i en fart. Således er der ting ved skotrenden, oppe ved den østlige valm (var det ikke Påsken 2013 hvor det var koldt) og jeg bare tilsidst smed pap på for at lukke. Bag skorstenen mangler der en svineryg. Der er en lille åbning under tagstilladset som aldrig blev lukket. Nå, der er nok at gå i gang med. Jeg har kramper i benene hele natten.

Tirsdag 1.Juli

Vinduerne blev leveret. Lagde det første areal på 6 x 7 meter med hver anden lægte for at se om målene holder. 3 byger i løbet af dagen ellers rimeligt vejr. Var godt nok træt om aftenen. Måtte op og drikke vand to gange om natten.

Onsdag 2. Juli

Blå himmel. Tilsyneladende ingen byger. Blev færdig med 11 meter tag. Tog skorstensstilladset ned og begyndte at reparere den lille "helligdag" ved kip. Pakkede ned kl 16 da Lars og Lene ankom. Viste stedet frem og fortalte om nogle af mine udfordringer under vejs. Blev inviteret på aftensmad og aftenshygge i deres store sejlbåd. Vejret var om aftenen gråt og blæsende.

Torsdag. 3. Juli

Dejligt vejr. 19-20 grader. Ikke for meget sol og vind. Perfekt tag vejr. Lavede svineryg ved skorsten. Lukkede tagryggen rigtigt. Måtte tage mange afstandslister af. Alle disse små detaljer tager bare tid. Og det er op og ned hele tiden.Men 400 meter lægter er ve at være på plads.

Fredag 4. Juli

Det bliver rigtigt varmt i dag. For varmt til at være på taget. Lavede kun lidt.

Lørdag 5. Juli

Færdig!! 25 styk tag ventiler er boret ud og monteret. Tag enderne ud mod gavlene er afsluttet med en ende lægte. Varmt vejr. Torden og regn. Verner har laver en stor trekant til mig så jeg kan lægge tagstenene lige.

Søndag 6. Juli

Flyttede stilladset om foran. Begyndte på opmåling. Den er svær. Det bliver med en halv sten i top.Nåede at lave en stribe op på 3 meter. Ellers er det vel nærmest en gentagelse af sidste mandag.


Set nedefra

Frokost

Set oppefra
Her ser vi Verners store trekant til hjælp når der skal lægges tagsten.